VEDLIGEHOLDELSE

Rustfri Stål
Slebne og glasblæste overflader kan rengøres med et almindeligt rengøringsmiddel efter behov. Det anbefales at gøre dette minimum et par gange om året. Hvis overfladen er meget snavset er
en grydesvamp anvendelig. Men man skal være meget påpasselig med at bevægelserne går i sliberetningen.
Lakeret overflade
Byrumsinventar, der er pulverlakeret med polyesterpulver i forskellige RAL farver, kan vaskes med et almindeligt rengøringsmiddel efter behov, dog minimum en gang om året. For at lette rengøringen kan overfladen behandles med autovoks. Det gør den efterfølgende rengøring endnu lettere. Lakeret overflader kan repareres med alkydmaling om nødvendigt.
Stof
Primært indendørs kan vore plinte være betrukket med forskellige typer stof fra Kvadrat. Vi har som standard 5 forskellige varianter af naturfibre og kemofibre. Hver af de 5 varianter har forskellige krav til vedligehold etc. Kontakt os derfor venligst vedrørende vedligehold, rensning etc.
Træ
Al træ skal vedligeholdes, hvis man ønsker at bevare træets farve og glød. Al træ vil, hvis det henstår ubehandlet, få en grå/sølv farve. Det betyder for hårdttræs vedkommende ikke det store mht. holdbarhed, da disse trætyper er meget olieholdige. Men ønsker man at vedligeholde møblerne, så de bevarer farve og glød anbefales følgende: Afvaskning af overfladen med grundrens i mild opløsning efterskylles med rent vand. Eventuelle områder med alger og skimmelsvampe vaskes ekstra grundigt. Særligt udtørrede overflader bør matslibes med slibepapir. Bart og udpint træ grundes med farveløs grundingsolie. Slutbehandling med Hårdttræsolie af en til to gange. For at undgå at træet bliver for farvet/mørkt, kan der anvendes en blanding af farveløs og gylden, ca. 20 % gylden i blandingen. Aftør altid overskydende/ ikke indsuget olie.
Hvis der vælges egetræ, skal man være opmærksom på, at garvesyren kan løbe ned på fliser mv. og give rustfarvede pletter.
Læder
Læder rengøres med en blød klud, evt. opvredet i demineraliseret vand. Grundig rengøring kan ske med sæbespånsvand, 1/4 dl sæbespåner til 1l varmt demineraliseret vand, der afkøles før brug. Undgå at gnide for kraftigt på læderet. Evt. sæberester poleres væk med en tør klud. Læder kræver som regel ikke megen vedligeholdelse, men kan heller ikke klare sig helt uden. 2 til 3 gange om året er som regel nok. Lædermøbler, der er udsat for stort slid, tilsmudsning, udtørring mv. skal vedligeholdes oftere end ved normale forhold. Normale forhold er temperaturer på 18 til 22 grader celsius og en relativ luftfugtighed på 30 til 60%. Brug aldrig opvaskemidler, sulfo, opløsningsmidler eller andre rensemidler på læder.
Design
Produktserie
(+45) 75 56 47 00
info@inventarrum.dk